0319636

Ginecologie

Clinica Exmed Malcoci

Centru de excelență EXMED

Ecografie si Colposcopie video

Centrul de ginecologie

Ecografie trasnvaginala

Ecografie trasnvaginala

Ecografia transvaginală permite un grad mare de acuratețe a diagnosticului si reprezintă o examinare a organelor genitale feminine cu ajutorul ultrasunetelor, folosind un transductor introdus în vagin. Este metoda imagistică cea mai utilizată de investigare a afecțiunilor organelor genitale feminine: uter, ovare, trompe uterine.

Pretusi si sevicii

Ecografie de san

Ecografie de san

Ecografia mamară este prima metodă de examinare a sânilor în cazul femeilor cu vârsta sub 40 de ani, a femeilor gravide sau al celor care alăptează. Reprezinta metoda preferată pentru investigarea inflamațiilor si infecțiilor mamare acute (mastite, abcese mamare) dar și a traumatismelor mamare, fiind o procedură nedureroasă.

Afla mai multe

Colposcopie video

Colposcopie video

Videocolposcopia este metoda simplă, neinvazivă și rapidă de diagnostic și tratament în afecțiunile ginecologice.

Colposcopia este recomandata in urmatoarele cazuri:

- când există sângerări vaginale, care nu sunt asociate cu menstruația;
- dacă există dureri și sângerări în timpul sau după actul sexual;
- in cazul depistării pe organele genitale a condiloamelor acuminate cauzate de HPV;
- in cazul rezultatelor neclare a frotiului citologic;
- daca pacienta experimentează eliminări vaginale anormale și senzație de mâncărime în regiunea organelor genitale;


Afla mai multe

Sexologie

Sexologie

Sexologia se ocupă cu diagnosticarea şi tratamentul patologiilor asociate cu sfera sexuală şi atracţia sexuală. La noi puteti sa faceti concomitent consultatia, analizele, reteta si procurarea medicamentelor pentru disfunctii sexuale.

Afla mai multe

Consultatie infertilitate

Consultatie infertilitate

Când se recomandă consultația pentru infertilitate:

- dacă ai până în 35 de ani și timp de un an a existat contact sexual neprotejat (minim 2 rapoarte sexuale neprotejate pe săptămână) care nu a dus la apariția sarcinii;
- dacă ai peste 35 de ani, evaluarea pentru infertilitate se face după 6 luni de raport sexual neprotejat (minim 2 rapoarte sexuale neprotejate pe săptămână), care nu a dus la apariția sarcinii;
- dacă ai ciclu menstrual neregulat sau ai primit deja un diagnostic ce se poate constitui în cauză a infertilității;

Afla mai multe

Test Babes Papanicolau

Test Babes Papanicolau

Este o procedură nedureroasă, neinvazivă și rapidă și este cel mai important test-diagnostic pentru depistarea displaziei de col uterin (displaziei cervicale) și a cancerului de col uterin (cancerul cervical)

Servicii Ginecologie

Cand se efectueaza prima consultatie ginecologica?

Inainte de inceperea vietii sexuale:
-Cand tanara simte modificarea secretiei vaginale, care poate fi patologica, sau daca menstruatiile sunt dureroase si neregulate.
-Prezentarea la medic este indicata chiar inaintea inceperii vietii sexuale, medicul putand da sfaturi competente tinerei pentru a preveni o sarcina nedorita, sau contractarea unor boli cu transmitere sexuala.

Dupa inceperea vietii sexuale:
Se recomanda un consult ginecologic anual care sa contina si un examen citologic (Babes Papanicolau), pentru a detecta modificarile premature care pot duce la aparitia cancerului de col uterin. La acestea se pot adauga investigatii de laborator sau ecografice pe care medicul le considera necesare.

In ce consta consultatia ginecologica?

Consultatia ginecologica este compusa din doua etape. Prima etapa este anamneza si consta in comunicarea cu pacienta despre simptomele sale, istoria afectiunii si alte detalii importante. Apoi urmeaza examenul cu valve si tuseu vaginal. La sfarsitul consultatiei se discuta afectiunea si se informeaza pacienta asupra diagnosticului si tratamentului.

In ce consta consultatia Senologica?

Consultația senologică presupune inspecția și palparea sânilor, pentru a depista eventuale afecțiuni mamare. De obicei, este recomandat a fi completată de o investigație mamară imagistică (ecografie sau mamografie).

Examenul citologic Babes-Papanicolau

Denumit si Testul PAP este investigația utilizată pentru screening-ul modificărilor colului uterin. Este o procedură nedureroasă, neinvazivă și rapidă și este cel mai important test-diagnostic pentru depistarea displaziei de col uterin (displaziei cervicale) și a cancerului de col uterin (cancerul cervical).

Examenul secretiei vaginale

Se recoltează atunci când apar modificări ale secrețiilor vaginale precum miros neplăcut, culoare alb-tulbure sau transparentă sau nuanță gălbuie, simptome care pot indica prezența unei infecții, a unei boli cu transmitere sexuale, etc.

 

Echipa de medici

Medic

Dr. Catalina Andrei

Ecografie, Obstetrică-Ginecologie

Afla mai multe
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutatile si ofertele Clinicii Exmed Malcoci